Simit
10 stycken
8-10 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg, vispade
125 g smält smör
2 msk olivolja
3-5 msk mjölk
Att doppa i
2 dl vatten blandat med 2 msk sylt, tex svartvinbärssylt
sesamfrö
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Blanda ägg, smält smör, olivolja och mjölk i en annan skål. Blanda ner detta i de torra ingredienserna. Arbeta degen med händerna till en smidig deg.
Dela degen i 10 delar och rulla dem till cirka 20 cm långa rullar. Forma dem till ringar och tryck ihop ändarna. Doppa ringarna i syltvattnet och rulla dem sedan i rikligt med sesamfrön. Lägg ringarna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i ca 25 minuter, tills kringlorna är gyllene.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar