tisdag 18 augusti 2009

Avokadosallad med limedressing och falafel

Det blev en favorit i repris igår. Falafel (receptet finns den 11/6) men vi åt den inte traditionsenligt utan hade avokadosallad med limedressing till. Som extra lyx var vår ena kusin på besök. Hon fick hjälp med sin klänning varpå hon hjälpte till med bröllopsfrisyr. Och hon tillochmed diskade. Det är en bra gäst det.


Avokadosallad med limedressing
4 portioner
60 g blandade röda och gröna sallatsblad
60 g rucola
4 salladslökar, hackade
5 tomater, skivade
25 g valnötter, hackade
2 avokador
1 msk nypressad citronsaft

Limedressing
1 msk nypressad limesaft
1 tsk fransk senap
1 msk gräddfil eller crème fraiche
1 msk hackad färsk persilja
3 msk olivolja
1 krm strösocker
salt och peppar

1 Skölj sallatsblad och rucola och låt dem rinna av. Strimla alltsammans och lägg dem i botten på en stor skål. Tillsätt salladslök, tomater och valnötter.
2 Kärna ur, skala och skär avokadon i tunna skivor eller tärningar. Pensla dem med citronsaft så att de inte missfärgas och vänd försiktigt ner dem i salladen.
3 Häll alla ingredienser till dressingen i en burk med skruvlock och skaka kraftigt. Ringla dressingen över salladen och servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar