Klassisk pumpapaj
Pajdeg
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
125 g margarin
5-7 msk vatten
Fyllning
1,5 dl strösocker
1 tsk kanel
0,5 tsk salt
0,5 tsk malen ingefära
0,5 tsk malen kryddnejlika
2 st ägg
2,5 dl mjölk
3 dl kokt och mixad/mosad pumpa
Gör så här:
Blanda ingredienserna till pajdegen. Klä en pajform (ca 26 cm)
Blanda socker, kanel, salt, ingefära och nejlika i en liten skål. Vispa äggen pösiga i en stor skål. Rör ned kryddblandningen och pumpan. Tillsätt mjölk under omrörning.
Häll fyllningen i formen, Grädda i 225 grader i 15 minuter. Sänk temperaturen till 175 grader och grädda i ytterligare 40-50 minuter, tills fyllningen stelnat. Låt pajen svalna innan den serveras. Servera gärna tillsammans med lite lättvispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar