tisdag 21 juli 2009

Rösti


Här har vi något jag inte ätit på länge, och något som förvånade för att det var så gott. Rösti med stekt ägg.

Till 4 personer
750 g potatis av medelfast sort
1 gul lök
1 tsk hackad rosmarin
4 msk olivolja
4 ägg
salt & peppar
hackad persilja till garnering

Riv potatisen grovt med ett rivjärn på en ren handduk. Krama ut överflödigt vatten. Lägg strimlorna i en skål och rör ner lök, rosmarin, salt och peppar.

Hetta upp hälften av oljan i en stor stekpanna. Dela upp potatisen i fyra delar och pressa dem med en stekspade i pannan till runda kakor, 12 cm i diameter. Stek på medelvärme 5 minuter per sida, lägg upp på värmda tallrikar och låt stå i ugnen på låg värme.

Hetta upp resterande olja i stekpannan cirka 1 minut tills den är riktigt het. Knäck äggen, 2 i taget, och stek tills vitorna bubblar och är frasiga i kanten. Lägg upp på röstin och garnera med hackad persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar