lördag 25 juli 2009

Korvbröd / Hamburgerbröd

Vem har sagt att man inte kan äta korv med bröd eller hamburgare bara för att man inte äter kött. Det finns ett otal varianter på båda två. En bra start är ett riktigt gott och bra bröd som man kan ha till korven eller hamburgaren. Detta receptet är väldigt enkelt att få till bra och sen är det bara att välja om man vill göra runda hamburgerbröd eller avlånga korvbröd.

Korvbröd / hamburgerbröd
12 st
50 g jäst
3 dl vatten
0,5 dl rapsolja
1 msk sirap / honung
0,5 tsk salt
5 dl grahamsmjöl
3,5 dl vetemjöl
eventuellt sesamfrön till garnering

Lös upp jästen i fingervarmt vatten och tillsätt olja, sirap, salt, grahamsmjöl och vetemjöl. Arbeta ihop degen tills den känns smidig. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Knåda degen i bunken. Dela degen i 12 delar och forma runda eller avlånga bröd. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter under handduk. Sätt ugnen på 225 grader.Pensla med lite olja eller vatten och strö över sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar