torsdag 17 september 2009

Havrebullar

20 st

6 dl mjölk
3 dl havregryn
50 g jäst
100 g smör eller margarin
1 msk socker
1½ tsk salt
ca 12 dl vetemjöl

1. Värm 3 dl av mjölken och häll den över havregrynen. Låt svälla i 30 minuter.
2. Smula jästen i havregrynen och klicka i smöret. Värm resten av mjölken till 37 grader och häll den över jästen.
3. Rör tills jästen rörts ut. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt den jäsa i 30 minuter.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Rulla ut dem till rullar och skär varje i 10 bitar.
5. Pensla bullarna med vatten och doppa dem i havregryn. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda i 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar