måndag 14 september 2009

Mozzarellagratinerad pasta med svamp & tomatsås

2 personer

175 g pasta
150 g champinjoner
2 msk olivolja
Tomatsås
2 msk hackad, färsk oregano
125 g mozzarella

Tomatsås
1 burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta
1 buljongtärning
½ dl olivolja
salt och peppar
färska eller torkade örter

Sätt ugnen på 225 grader. Koka valfri pasta enligt anvisningarna på förpackningen.
Skiva champinjonerna och fräs dem i några minuter i olja.
Koka tomatsåsen. Värm upp oljan lite grann i en kastrull, pressa i vitlöken. Låt vitlöken bli varm, utan att den bränns vid. Häll i krossade tomater och lägg sedan i buljongtärningen. Salta och peppra. Koka upp såsen och låt puttra någon minut. Smaksätt med örter.
Blanda svamp, tomatsås, oregano och kokt, avrunnen pasta i en ugnsfast form. Skär mozzarellan i tärningar och lägg dem ovanpå pastan. Gratinera i 10-15 minuster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar