måndag 11 januari 2010

Chocolate crakles

Leila är ju lite av en favorit för mig. Förra julen delade hon med sig av detta fantastiska recept i Leilas Jul. Några dagar senare stred jag till verket och bakade dessa fantastiska kakor.
Denna vinter bakade jag dem till Jonna när jag skulle till henne på nyårsfestligheter. Kakorna gick hem och verkar vara slut för hon bad mig lägga upp receptet.




Leilas Chocolate Crakles
18 stycken

100 g mörk choklad
60 g smör
1,5 dl farinsocker
1 ägg
½ tsk vaniljsocker
½ tsk kardemumma
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
1/4 dl mjölk

Garnering
Blanda 1 dl strösocker med ½ dl florsocker

1 Hacka chokladen och smält i vattenbad. Låt svalna.
2 Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.
3 Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och flingsalt i en skål.
4 Rör i mjölblandningen och mjölken. Degen ska vara lätt kladdig.
5 Forma degen till en rulle, plasta in och låt vila i kylen någon timme.
6 Sätt ugnen på 175 grader.
7 Forma 18 bollar av degen. Platta till dem lätt och rulla dem i strö- & florsockerblandningen.
8 Lägg dem på en bakpappersbeklädd plåt och grädda i ca 15 minuter, tills ytan krackelerar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar