Denna vinter bakade jag dem till Jonna när jag skulle till henne på nyårsfestligheter. Kakorna gick hem och verkar vara slut för hon bad mig lägga upp receptet.
100 g mörk choklad
60 g smör
1,5 dl farinsocker
1 ägg
½ tsk vaniljsocker
½ tsk kardemumma
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
1/4 dl mjölk
Garnering
Blanda 1 dl strösocker med ½ dl florsocker1 Hacka chokladen och smält i vattenbad. Låt svalna.
2 Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.
3 Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och flingsalt i en skål.
4 Rör i mjölblandningen och mjölken. Degen ska vara lätt kladdig.
5 Forma degen till en rulle, plasta in och låt vila i kylen någon timme.
6 Sätt ugnen på 175 grader.
7 Forma 18 bollar av degen. Platta till dem lätt och rulla dem i strö- & florsockerblandningen.
8 Lägg dem på en bakpappersbeklädd plåt och grädda i ca 15 minuter, tills ytan krackelerar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar