onsdag 27 januari 2010

Nybakade frukostbröd

Kalljäsning över natten är det nya svarta! Det är så praktiskt att göra degen på kvällen och sen bara hälla ner degen i en form morgonen efter.
1 stor limpa eller två mindre
25 g jäst
7,5 dl kallt vatten
1,5 tsk salt
3,5 dl havregryn
10 dl vetemjöl (eller annan mjölsort, här har vi använt 5 dl grahamsmjöl och 5 dl vetemjöl)

Blanda ut jästen i en bunke med lite av vattnet, fyll på med resten.

Tillsätt salt, havregryn och mjöl. Arbeta samman till en deg (ganska lös). Täck över (med plast eller dylikt) och låt stå i kylen över natten.

Nästa morgon häller du degen i en smord form och bakar i 200 grader i ca 50 minuter. Vill du göra två mindre bröd delar du helt enkelt upp degen i två smorda formar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar