onsdag 17 juni 2009

Brownies

Ibland kommer suget efter att få baka något gott och då gör man bäst i att ge efter. Vi de tillfällena är det oftast något snabbt och lätt man är ute efter och vad är då bättre än brownies av något slag.



Brownies
ca 20 st


1 dl hasselnötskärnor
100 g smör
100 g hackad choklad
2 ägg
2 dl socker
1½ dl vetmjöl
1 tsk bakpulver


Sätt ugnen på 175 grader. Rosta nötterna på en plåt i ugnen, det tar ca 15 minuter, och hacka dem sedan grovt. Smält smör i en kastrull och rör ner den finhackade chokladen. Låt allt smälta ihop. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Rör också ner choklad- och smörblandningen samt de rostade nötterna. Häll smeten i en liten långpanna med ett bakplåtspapper i botten. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter, tills det börjar komma en doft av choklad.

1 kommentar:

  1. Brownies med modifikation:
    jag bakade brownies efter erat recept till efterrätt idag! Jag hade inte så mycke nötter hemma, drygade ut med solroskärnor och sesamfrön, och inte så mycke blockchoklad heller...tog lite kakao. Det blev lite koka soppa på en spik. Men det blev gott! Vi orkade inte vänta på att de skulle kallna utan åt dem ljumna; varm kaksmet med vispad grädde till:) Testa sesamfrön i chokladkakan! Det är fint.
    Smask smask /Evelina

    SvaraRadera