12 små muffins
100 g smör
2 dl mjölk
skal av 1 citron
2 ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner den ljumma vätskan. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd ner det i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Det går att variera smaksättningen på muffinsen i all oändlighet. Bara fantasin sätter gränser - bär, hackad choklad, frukt, kakao, rivet apelsinskal, kanel...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar