torsdag 11 juni 2009

På en torsdag!

Det blev goda, goda muffins till kvällsteet idag. "På en torsdag?!" tänker ni, men vi säger, "varför inte?". Muffins med lite rivet limeskal och hallon & blåbär, samt några muffins som blev smaksatta med After Eight-choklad istället för bär. Egentligen var baket ämnat för syster S arbetskamrater, men vi tog en premiär-omgång ikväll. Vi var ju tvungna att försäkra oss om att det inte smakade illa!


Muffins
12 små muffins

100 g smör
2 dl mjölk
skal av 1 citron
2 ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner den ljumma vätskan. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd ner det i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Det går att variera smaksättningen på muffinsen i all oändlighet. Bara fantasin sätter gränser - bär, hackad choklad, frukt, kakao, rivet apelsinskal, kanel...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar