Liksom torsdagarna när vi var små blev det idag soppa. Då var det ofta klassisk ärtsoppa men idag blev det en variant med potatis och ruccola. En doft av timjan spred sig över köket medan soppan puttrade på spisen.
Receptet var lätt att följa och det var nästan som om soppan lagade sig själv. Resultatet blev bra. En soppa med mycket smak och som mättade.
Ärt-, potatis- & ruccolasoppa
4-6 personer
3 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk hackad timjan
250 g potatis (skalad & hackad)
500 g ärtor (frysta eller färska)
1 l grönsaksbuljong
100 g ruccolasallad
Saften av en citron
Salt och peppar
Hetta upp oljan i en kastrull på låg värme. Lägg i lök, vitlök och timjan och fräs fem minuter tills löken är mjuk och tänk på att röra om ofta. Tillsätt potatis och fräs fem minuter till, rör om ofta.
Rör ner ärtor, buljong, salt och peppar. Koka upp, sänk värmen, lägg på lock och låt sjuda sakta i 20 minuter.
Häll över soppan i en matberedare eller mixer, tillsätt ruccola och citronsaft och kör tills soppan är slät. Häll tillbaka i kastrullen, smaka av med salt och peppar och hetta upp. Servera genast och ringla över lite olja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar